Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Leren golfen: de combinatie van oefenen, spelen en lessen

De golfswing is een hele technische en ook zeer complexe beweging. Deze beweging onder controle krijgen is dus niet een kwestie van alleen maar veel ballen slaan. Alle professionele ‘tour’ spelers staan 4 of 5 uur per dag te oefenen. Niet omdat ze het niet kunnen maar omdat de swing zo moeilijk is.

Doelgericht oefenen

Daarnaast is het oefenen van de korte slagen naar de green toe en de putt slagen puur, en bijna alleen maar, een kwestie van gevoel. Dit gevoel heeft u, maar u ontwikkelt dat alleen maar door veel en gestructureerd te oefenen. Ik zeg dan ook altijd: ‘ik wil u niet alleen maar leren golfen, maar ook leren oefenen’. Oefenen is tenslotte alleen maar effectief en dus nuttig als u dat gericht doet en volgens een bepaalde methode.

Eén keer per maand lessen

Leren golfen is dus een combinatie van oefenen, spelen en lessen. Uw professional geeft u gericht aanwijzingen die u kunt oefenen en door te spelen weet u op welk spelonderdeel u de meeste slagen verliest en waar bijsturen dus noodzakelijk is. Dit bijsturen gebeurt natuurlijk weer samen met uw professional. Eén maal per 3 of 4 weken is vaak voldoende. Wilt u grote stappen maken dan adviseer ik u een lesplan te maken met uw pro nadat u een baanles heeft gehad. De pro kan dan een goede inschatting maken van een lesplan op maat.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact