Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Balans in de golf swing, eindstand vasthouden

Een tip om uw balans goed te kunnen voelen is om de eindstand een paar tellen ‘vast’ te houden direct nadat u de bal geslagen heeft. Neem uw normale golfhouding in en ga zó bij de bal staan om hem daadwerkelijk te gaan slaan. Maak nu een rustige swing en blijf in de eindhouding staan.

Wanneer het goed en fout gaat

Op het moment dat u geen kracht zet blijft de spanning in uw lichaam hetzelfde en op dezelfde plaats. De meeste mensen kunnen echter na de swing niet blijven staan. Ze ‘veren’ terug vanuit hun eindpositie naar een halve eindstand. Dit terugveren geeft aan dat er ergens tijdens de swing spanning is opgebouwd. Ergens is de spanning ‘verhuisd’ van de benen naar de schouders. En omdat de spanning nu ‘hoog’ zit, kunnen we niet blijven staan.

Zo brengt u rust in uw golf swing

Probeer maar eens 10 ballen achter elkaar te slaan en te blijven staan zoals u eindigt. Ik weet bijna zeker dat u daarna een rustiger tempo heeft. U hoeft uw swing niet te stoppen, de swing moet als vanzelf een eindstand bereiken omdat de snelheid uit de beweging is.

Oefen ook een aantal keer zonder bal

Bij deze oefening is het ook verstandig een aantal keer zonder bal de swing te maken en te voelen wat de bedoeling is. Ik zeg wel eens: hoe beter de speler, hoe langer hij zijn bal na blijft kijken. De eindstand is van belang om te kunnen voelen of de beweging goed is uitgevoerd. Een nuttig hulpmiddel dus om zelf uw golf swing te kunnen analyseren. Op naar de driving range!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact