Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfbroek en golfhandschoenen

Golfbroek

Een broek moet lekker zitten, een golfer beweegt veel en moet dan niet geremd worden door (te) strak zittende kleding. Is een golfbroek waterdicht of winddicht: nee. Er zijn golfbroeken van technische materialen die deze eigenschappen wel combineren met comfort. Veel professionals dragen bijvoorbeeld de hele winter een regenbroek over hun gewone broek heen. Niet omdat het regent maar meer tegen de kou. Een regenbroek is wind en waterdicht. De broek, mits van goede kwaliteit ademt zodat u het niet te warm zult krijgen tijdens het spelen.

Koop nooit een goedkoop regenpak of jack, dit ademt niet en u zult er geen comfort van hebben. Helaas kost een fatsoenlijk regenpak minimaal 200 euro maar u heeft hier zeker veel plezier van en u kunt het natuurlijk voor meer doeleinden gebruiken dan alleen golfen. Als wij spelen houden wij meestal de regenbroek aan omdat het steeds aan en uit moeten doen van kleding als storend wordt ervaren.

 

Golfhandschoenen

Voor wat betreft de handschoenen kunt u zich in een goede golfshop laten adviseren. Een handschoen moet aansluiten, hij draagt een klein beetje uit. Het nut van een handschoen is meer grip op de stok waardoor u wellicht minder de neiging krijgt om te knijpen. Veel beginnende golfders vinden het dragen van een golfhandschoen overdreven: ‘ dan lijkt het net of ik al kan golfen’.

In de winter is het dragen van wanten verstandig. Los van het feit of het er wel of niet uitziet is het hebben van (te) koude handen funest voor uw gevoel en uw hele golfspel. Als uw handen koud zijn gaat u waarschijnlijk harder in de stok knijpen zodat uw golfswing weer verstoord wordt. Wij dragen wanten tussen de slagen door zodat we geen koude handen krijgen en het tot en met de 18e hole volhouden om te spelen.

Neem meerdere handschoenen mee tijdens een ronde golf. Het is moeilijk om handschoenen droog te houden als het regent. Er zijn regenhandschoenen maar deze zitten minder comfortabel. Als u dan twee of meer handschoenen bij u heeft kunt u altijd een droge aantrekken.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact