Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Kledingvoorschriften Golf

Golfkleding moet lekker zitten

Enerzijds is er vanuit de beginnende golfer natuurlijk de vraag wat het makkelijkst is om te dragen. Veel laagjes, laarzen of schoenen, handschoenen of wanten, een jack of een windbreaker? Golfkleding moet lekker zitten! De tweede discussie met betrekking tot de golfkleding is de discussie die gaat over de ‘dress code’. De meningen zijn hierover verdeeld.

Ook bij het tennis zijn veel mensen van mening dat alles moet kunnen. aar de spelers die mee mogen doen op Wimbledon schikken zich ook naar de wensen van de organisatie: zoveel mogelijk witte kleding.

Natuurlijk is iedereen vrij om te kiezen waarin hij of zij zich prettig voelt. Maar loop er niet provocerend bij. Als een club of baan het wenselijk vindt er verzorgd uit te zien dan heeft de speler zich daar aan aan te passen. Men is tenslotte te gast.

Wel of geen spijkerbroek kan dus worden opgelost door een fatsoenlijk uitziende jeans te dragen. Als een club of baan een lijn wil trekken omdat ze geen zin hebben om mensen te moeten controleren dan zijn zij degenen die bepalen wat er gedragen wordt op hun golfbaan. Iemand die zich daar niet in kan vinden gaat dan dus elders spelen.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact