Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Lager grippen

Voor minder snelheid en dus minder afstand

Hoe beter we gaan spelen, hoe beter we weten hoe ver we met elke stok slaan. We gaan de bal steeds beter controleren en kunnen dus ook de bal steeds meer onze wil opleggen. Toch blijven er momenten dat we twijfelen tussen twee verschillende stokken. Dit kan te maken hebben met de wind, met het feit dat de bal op een helling ligt of bijvoorbeeld als de green lager of hoger ligt.

Bij twijfel tussen twee stokken

Eerste advies is om als je twijfelt tussen twee stokken om de laagste te nemen, die sla je over het algemeen wat rustiger. Als je denkt op een bepaalde afstand met een ijzer 7 te kort te zijn, dan kun je rustiger de ijzer 6 nemen.

Als je vervolgens twijfelt of de gekozen ijzer 6 niet te ver zal gaan, dan kun je deze ook wat lager vast pakken. Vreemd misschien, maar door een stok lager vast te pakken maak je hem feitelijk korter waardoor je minder snelheid hebt en dus minder afstand. Het is wel belangrijk dat je wat dichter bij de bal gaat staan, anders ga je weer meer vanuit de armen slaan en dan is het effect weg.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact