Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

De backswing

De backswing is voor controle!

De backswing is voor controle! Uitgangspunt is de beginhouding. Deze gaat steeds vertrouwder en dus meer ontspannen aanvoelen. We gaan steeds rechter op staan: meer in een natuurlijke houding staan. De backswing is het gedeelte van de golfswing vanaf het begin tot de “toppositie”. De “toppositie” is de positie in de swing van waaruit we de golfswing naar de bal toe en door de bal heen kunnen beginnen.

De backswing begint vanuit de schouders

Een backswing kan pas vloeiend beginnen als de handen en dus de rest in balans zijn. Dit om het belang van een goede grip nog maar eens te benadrukken. De draaibeweging vanuit de schouders naar achter zorgt ervoor dat het gewicht naar rechts gaat om in de volgende stap snelheid te kunnen ontwikkelen.

De polsen knikken

Zoals gezegd draaien we zover naar achter als we kunnen. Voor de meeste mensen onder ons is dit een positie tot 90˚. Hier laten we onze linkerpols knikken en staat de golfclub vanaf de voorkant gezien verticaal en iets naar achter hellend.

Golfswing langer maken vanuit de linkerschouder

De meest natuurlijke manier om de golfswing langer te maken is door te scharnieren vanuit de linkerschouder. Hoe ver u hiermee kunt gaan voelt u vanzelf in uw rug. Nogmaals, maak de golfswing niet langer dan nodig: de lengte van de golfswing mag nooit ten koste gaan van de controle. Hier hebben we onze toppositie bereikt.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact