Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Weten wat er fout gaat in uw golf swing

Voordat u kunt weten wat te doen om een fout te herstellen is het belangrijk om eerst te weten wat er fout gaat en hoe dat komt. We maken vaak genoeg mee dat de bal te veel naar rechts of links gaat, dat we 'm te hoog raken of juist in de grond slaan.

Fouten in uw golf swing herstellen vanuit de basis

Wanneer u bijvoorbeeld de bal altijd naar links slaat dan is de eenvoudigste oplossing om het slagvlak een beetje ‘open’ te zetten. Probleem opgelost zou u zeggen... Maar daar zijn we niet van, want dat is korte termijn denken waarbij we nooit kunnen terugvallen op de aangeleerde techniek. Daarom herstellen we fouten in de golf swing altijd vanuit de basis. En de basis is dat alles in de goede uitgangspositie staat!

Realiseren waarom iets fout gaat is 50% van de oplossing

Als leerproces kunnen we het echter ook omdraaien. Laat u zelf eens zien wat er gebeurd als u het slagvlak ‘open’ of ‘gesloten’ zet en ervaar dan zelf wat er fout gaat. Het realiseren waarom iets fout gaat is vaak de helft of meer van de oplossing van het probleem. Neem dit waar bij het maken van de 'kleinere' golf swings.

Als u namelijk een grotere swing maakt kan de fout ook ergens anders vandaan komen. Ga dus maar eens ‘spelen’ met uw slagvlak en leer uzelf maar wat u allemaal fout kunt doen. Zo leert u vanzelf het belang om terug te gaan naar de goede uitgangsposities in uw golf swing. Ook van fouten kunt u leren!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact