Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Oefenen van de schuine putt

Blijf bij je lijn!

We weten inmiddels dat putten een belangrijk onderdeel van het golfspel is. Bijna de helft van onze slagen hebben we op de greens nodig. Reden te meer om het putten regelmatig te oefenen. Er zijn de korte putts, de lange putts en de schuine putts en over de laatste gaat deze tip.

Wat er vaak fout gaat

De meeste spelers zijn redelijk ervaren in het ‘lezen’ van de green en beginnen vervolgens met hun routine. Als laatste kijken ze dan naar de hole en vertrouwen het niet meer. Ze kijken nog een keer naar de hole en zetten vervolgens hun voeten anders neer, terwijl ze goed stonden opgelijnd. Verklaarbaar, als je boven de bal staat en je kijkt naar de hole dan kijk je naar links en dus denk je dat je fout staat.

Kijk naar de hole voor de afstand, niet voor de richting

Dat is de reden dat we eerst een mikpunt hebben bepaald waar we onze stok naar toe kunnen zetten. Als onze stok goed staat en we hebben de voeten evenwijdig gezet aan de lijn van het mikpunt dan is alles klaar voor de swing. Je kijkt nog even naar hole voor de afstand maar niet voor de richting. Als je gaat twijfelen of je goed staat check dit dan op basis van je mikpunt, maar laat je voeten staan zoals ze stonden. Kijk voor je richting naar het ‘hoogste’ punt van je break. Vertrouw op je gevoel!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact