Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Opleggen, ook op een par 3

Het is altijd verrassend dat veel, ook goede, golfers er weinig problemen mee hebben om op te leggen op een par 4 of een par 5, maar hier niet aan denken op een lastige par 3.

Wat is opleggen?

Onder opleggen verstaan we het niet proberen op de green te slaan terwijl het theoretisch gezien wel mogelijk zou moeten zijn. Hierdoor kunt u mogelijke hindernissen vermijden en daarna een makkelijker en zekerder schot naar de green hebben.

Durf op te leggen op een moeilijke par 3!

Natuurlijk ‘hoor’ je op een par 3 in één slag op de green te liggen. Maar dit is zeker niet voor iedereen op alle par 3 holes weggelegd. Neem als voorbeeld een par 3 van 175 meter met links en rechts voor de green twee bunkers en een smalle doorgang er tussen. Meestal adviseer ik mijn leerlingen hier de bal vóór de beide bunkers te slaan om van daar uit een ‘up and down’ te maken.

Bepaal vooraf waar je de bal wilt laten landen

Zoek dus een landingsgebied van waar af de vlag het makkelijkst aan te spelen is. Een bogey is dan verzekerd waar anders wellicht een hogere score op de kaart zou staan. En als de chip heel goed is maak je misschien alsnog de par.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact