Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Snelheid bij korte slagen

We willen allemaal verder slaan dan dat we nu doen. De afstand die we willen bereiken relateren we vaak aan de afstanden die we de golfers op TV zien slaan. Daarnaast relateren we afstand meestal aan snelheid: hoe meer snelheid, hoe verder we slaan. Klopt allemaal.

Hoogste snelheid zit pas ná de bal

Wat vaak vergeten wordt is dat we bij korte slagen meer controle hebben als we met meer snelheid door de bal heen komen. Hoe is dit te rijmen? We noemen dit acceleratie. Door de bal heen slaan, in de bal versnellen. Allebei zijn het kreten die we ook vaak horen. De hoogste snelheid in de swing zit feitelijk pas ná de bal!

Durven slaan met snelheid op het juiste moment

Hoe meer de snelheid naar voren is hoe meer controle u heeft over de afstand die u moet overbruggen. Aanvallend spelen noemen we dat. Dit soort ballen moet je durven slaan. In eerste instantie zult u denken de bal te hard te slaan, maar een met goede snelheid geslagen bal zal minder ver doorrollen.

Met goede snelheid bedoelen we, snelheid op het juiste moment. Als u een lucifer aanstrijkt maak u ook geen gelijkmatige beweging, er is een moment dat u, net voor het vonkje, iets toevoegt: snelheid. Het gaat dus om snelheid op het juiste moment!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact