Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Verzin zelf een triggerwoord

U herkent het vast wel als u speelt, de goed bedoelde hulp van buitenaf; ‘kom op’ of ‘ga door’. De ervaring leert echter dat dit alleen bij ons zelf werkt. Als iemand anders zegt wat we moeten doen is dat meestal geen motivatie maar meer druk om een prestatie te leveren.

Motiveer jezelf met een trigger

We moeten dus zelf een woord verzinnen waardoor we geïnspireerd raken zodat we de bal zo goed mogelijk raken. Het moment waarop we dit woord gebruiken is ook van belang. Als er te veel tijd zit tussen de ‘trigger’ en de beweging is het effect verminderd. De ‘trigger’ kan wel een onderdeel zijn van uw golf swing routine.

Let’s kick but

Paul Azinger, voormalig Ryder Cup captain en meervoudig winnaar op de PGA Tour, zei bijvoorbeeld aan het begin van zijn ronde ‘let’s kick but’. Vrij vertaald: laten we hem verslaan. De werking van een ‘trigger’ kan ook tijdelijk zijn. Als het voor u dus niet meer werkt bedenk dan een nieuw woord. Het kan ook een handeling zijn, bijvoorbeeld het bewust op de grond zetten van de stok, of het een keer bewust in- en uitademen voordat u slaat. Alles is goed, zolang het maar vanuit uzelf komt.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact