Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Concentratie tijdens het golfen

Concentratie is een belangrijk goed voor golfers. Echter het concentratieniveau is bij iedere speler anders. De een laat zich makkelijker afleiden dan de ander. We hebben een aantal dingen bedacht die blijken te werken: Pre shot routine, post swing routine, bewustwording, oefenswing(s) maken en voorbereiding. Allemaal dingen die aan te leren zijn. Praat hier eens over met vrienden of medespelers, na de ronde. Van belang is uiteindelijk dat u een eigen routine ontwikkelt.

Iedere golfer heeft zijn eigen routine

Als je een topspeler vraagt een bal te slaan met de routine van een ander zal er niet veel van terecht komen. Hij of zij is dan niet optimaal geconcentreerd. Ik zeg wel eens ‘als je 80% geconcentreerd bent, sla je een bal van 50%’. Zo zit het, een optimaal geslagen bal vereist optimale, dus 100%, concentratie.

Creëer als u een bal gaat slaan een zone

Bijvoorbeeld in een straal van 2 meter om de bal is het uw gebied, uw terrein. In dat stuk van de baan komt niks binnen als u daar bent, u bent daar de baas, u heeft daar volledige controle. Als er dan toch nog iets gebeurd, is het belangrijk dat u weg stapt. En dat is het moeilijkste. Elke speler heeft weleens dat hij boven een bal staat en denkt: ‘dit wordt 'm niet’. De spelers die in die gevallen weg stappen uit hun zone en er vervolgens ‘leeg’ weer instappen winnen de wedstrijd, of slaan de goede ballen. Alert blijven dus!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact