Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Welke golfbal moet u kiezen?

Verschil in golfballen

Zonder al te diep in de materie van golfballen te duiken zijn er twee soorten golfballen: een hardere golfbal en een zachtere golfbal. Een hardere bal heeft het voordeel (wat) verder te gaan, waar een zachtere bal (wat) meer controle geeft.

De duurdere golfballen merken en dus type ballen hebben door gebruik en samenstelling van bepaalde materialen eigenschappen gecombineerd tot een zachtere bal waar je (iets) verder mee slaat. Vanzelfsprekend hangt hier een prijskaartje aan en zijn er niet zoveel (amateur) spelers die het de moeite waard vinden om meer dan 5 euro aan een golfbal uit te geven, maar het scheelt dus wel degelijk.

De voor u juiste golfbal kiezen

Uniformiteit is wat van belang is bij het kiezen van de voor u juiste golfbal. Als mensen bij mij (tweedehands) golfballen uit komen zoeken adviseer ik ze niet welke bal ze moeten kiezen alswel dat ze hetzelfde type kiezen. Met name voor het gevoel bij het korte spel is dit van groot belang. Als u chipt of putt met dan een harde bal en dan een zachte bal dan krijgt u steeds wisselende resultaten. Dat is dus niet aan te raden.

Samenvattend: Het maakt niet uit welke golfbal je kiest, als je maar wel steeds voor dezelfde kiest.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact