Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Concentratie vasthouden tijdens uw golfronde

Een rondje kan langer duren dan we willen. We moeten wachten, zoeken of we hebben een mindere dag. Allemaal redenen die er voor zorgen dat we meer moeite hebben ons te concentreren. Dat hebben professionele tour spelers overigens ook. We kunnen onmogelijk 4 of 5 uur lang geconcentreerd zijn.

Leid jezelf af!

Het gaat er dus om wie het beste 70, 80 of 90 slagen de concentratie op kan brengen om de volgende bal zo goed mogelijk te slaan. Daarvoor hebben we de pre-shot-routine. Maar ook tussen de ballen door kunnen we dingen doen om deze routine beter uit te kunnen voeren.

Geniet bijvoorbeeld van de zon, kijk eens om je heen. Er zijn spelers genoeg die een spelletje gaan doen, wel of niet golf gerelateerd. Praat over zaken die niets met golf te maken hebben. Alles om afleiding te hebben van het spel dat we aan het spelen zijn.

Verzin een ‘uit-knop’

Met deze afleiding vergeten we meteen de mindere ballen die we geslagen hebben als ook de score die tot dan op de kaart staat, die is tenslotte pas aan het einde van de ronde van belang. Probeer een ‘uit-knop’ te verzinnen om zo goed en zo rustig mogelijk door de baan heen te gaan, en optimaal geconcentreerd te zijn wanneer het nodig is! Relax.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact