Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Dauw maakt de golfbaan langzamer

Het regent regelmatig, dus we weten wat het is om in natte condities te spelen. Naast de regen kan het vochtig zijn in de lucht, zeker in het voor- of najaar en in de winter. De baan is dan niet alleen nat maar er ligt ook dauw op. Met name dat laatste woord ‘op’ geeft het essentiële verschil aan.

Het verschil tussen regen en dauw

Regen maakt de baan iets gladder, terwijl dauw de baan juist langzamer maakt. Regen zit in de baan en dauw ligt op de baan. Op een goede baan zijn de greens dan ook geveegd voordat u gaat spelen, dauw heeft namelijk te veel invloed op de rol, of het uitrollen (bij een chip) van uw bal. Daarnaast zal er bij een grotere swing ook meer water zijn tussen uw bal en uw slagvlak, u heeft minder controle dus.

Accepteer de omstandigheden en speel behoudend

Minder controle betekent behoudend spelen, minder risico’s nemen. Speel naar het midden van de fairway, het midden van de green. Laat de bal iets meer vliegen waar u hem normaal liever zou laten rollen. Van belang is dat u de tijd neemt aan de omstandigheden te wennen. Tweede is dat u niet geïrriteerd moet raken als dauw uw bal een verkeerde kant op laat gaan. Accepteer de omstandigheden dus, niemand kan er iets aan doen, u dus ook niet.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact