Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Wat te doen als het golfen even niet lukt?

We maken het allemaal wel eens mee. We staan goed te golfen en ineens is het mis. Op één of meerdere holes gaat het niet meer, zomaar. Afgeleid, concentratieverlies of om andere redenen. Maar wat gaat u doen? Het belangrijkste is om rustig te blijven, geen paniek en laat het niet langer duren dan nodig.

Vind het speelritme terug

Ga terug naar uw swinggedachte. Veel mensen gaan aan te veel dingen denken en dus meestal aan het verkeerde. Kijk goed om u heen, haal uzelf even uit het spel, afleiding van de irritatie. Loop wat langzamer door de baan heen, let op uw looptempo. U bent waarschijnlijk gespannen en die spanning moet juist weg: maan uzelf tot rust. Ritme terugvinden!

Denk aan iets anders

Mentaal gezien is het van belang om aan iets anders te denken. Technisch gezien is het belangrijk om bij uw techniek te blijven, terug naar de basis. Draai vanuit de schouders vanuit een goede balans op beide benen. Maak de golfswing maar een paar holes wat korter om de controle terug te krijgen. Als het vervolgens weer beter gaat komt u vanzelf weer in uw spel. Houd vast aan de aangeleerde routine. Geduld!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact