Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Elke golfronde is gelijk!

We leven anders naar een wedstrijd toe dan naar een ronde met vrienden of kennissen. Waarom: het resultaat wordt blijkbaar van belang en met elkaar is er meer ontspanning. De twee trefwoorden zijn dus al weer genoemd: resultaat en ontspanning.

We zouden elke ronde als dezelfde ronde moeten spelen.

Ik zeg wel eens elke ronde is een oefenronde voor de volgende ronde. Of ik nu een wedstrijd speel of ik speel een oefenronde, in beide gevallen zal ik de eerste drive op de fairway willen slaan. In beide gevallen zal ik goed willen spelen en een acceptabele score neer willen zetten. Dat blijkt dus lastig.

Hoe doen de goede spelers dat?

Zij vergeten wat er gebeurd is. Zij worden niet afgeleid door de zaken om hun heen. Door hun ervaring en pre shot routine doen ze wat ze moeten doen en zien ze achteraf wel wat het resultaat is geworden. Acceptatie van de fouten is de kracht van de goede spelers, dus hoe ga je met teleurstelling om, maar natuurlijk ook met goede slagen. Blijf dus ook hier weer bij een swinggedachte. Concentreer u op de dingen die u wilt doen en niet op de zaken die dat verstoren. Elke ronde is een gewone ronde!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact