Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golf oefenen in spelvorm

Drills for skills

Om goed te kunnen golfen, is oefenen van belang. Daarbij is de techniek natuurlijk het uitgangspunt, maar variëren is belangrijk. Al is het alleen maar om beter of langer geconcentreerd te blijven. Oefen in spelvorm dus. Sla bijvoorbeeld 5 ballen op techniek en haal er vervolgens een doel bij. Dit is het makkelijkst bij doelen die dichterbij liggen. Dat verkleint de kans op fouten, maakt het beter meetbaar en geeft eerder voldoening en directere feedback.

Spelletjes op de greens

Ook op de putting green of de chipping green zijn ontelbare spelletjes te verzinnen die u kunnen en zullen helpen de techniek sneller onder de knie te krijgen. Haal dus een (haalbaar) doel bij de oefening die u doet. Vraag maar aan de professional om een aantal oefeningetjes om te doen, er bestaat een dikke map met ‘drills for skills’.

Samen oefenen

Samen de spelletjes spelen, maakt het oefenen alleen maar leuker en dus effectiever. Eventueel kunt u de spelletjes ook met z’n tweeën doen, dat geeft duidelijk een extra dimensie. Veel plezier met oefenen!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact