Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Ballen slaan of oefenen?

Inslaan voor uw golfronde

Ballen slaan of anders gezegd ‘inslaan’ doen we voordat we gaan spelen. Niet te veel nadenken en goed kijken wat er die dag met de bal gebeurd. Als de ballen die ik op de driving range sla 5 meter naar links krullen dan mik ik op de baan een paar meter op rechts. Ik ga in de baan, tijdens het spelen, dus niet na lopen denken hoe ik de bal recht moet slaan.

Oefenen is dus duidelijk wat anders

Oefenen doen we op de driving range met tussen de 40 en de 70 ballen. Waarom niet meer ballen? Omdat uw concentratie na een bepaald aantal ballen afneemt. U heeft een bepaalde concentratieboog, doe hier iets mee! Als u merkt dat uw concentratie bijvoorbeeld na 6 ballen afneemt ga dan om de 6 ballen variëren met stokken of met doelen. Als u 6 ballen aan uw schouders heeft gedacht ga dan bijvoorbeeld de volgende 6 ballen aan uw balans denken.

Oefenen met een bepaalde routine

Oefenen betekent ook ballen slaan op basis van een bepaalde routine. Steeds weer dezelfde routine zoals u die in de baan ook uitvoert. Tot slot, oefen nooit alleen maar uw volle swing. Als ik 70 ballen sla, zitten daar misschien maar 25 of 30 volle swings bij, de rest van de ballen zijn allemaal ballen naar een bepaald doel. 30 meter met een wedge of een paar ‘losse’ swings om het gevoel of het ritme te oefenen.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact