Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golf swing voelen

Waar komt de beweging vandaan?

Slaan we met de stok, of vanuit de handen, of maakt u de golfswing met de armen? Bewegen we terug vanuit de benen of vanuit de heupen, waar moet ik kracht zetten? Allemaal vragen die we tegenkomen als we met mensen bezig zijn die beter willen leren golfen en hun golf swing willen verbeteren.

Golf swing op basis van rotatie

De golf swing is een beweging die plaatsvindt op basis van ‘rotatie’: heen vanuit het bovenlichaam en terug vanuit het onderlichaam. Vergelijk de swing maar met het het opspannen en loslaten van een veer: opwinden en afwikkelen. Welnu, als ik het opwinden gedaan heb en ik laat los, dan gaat het afwikkelen vanzelf, en wel van onderuit. Dat heet mechanica en kun je niets aan veranderen.

Golf swing oefening om de beweging te voelen

Neem uw golfhouding aan zonder stok. Leg vervolgens uw handen op de schouders en ga naar achter draaien tot, u raadt het al, niet meer verder kunt: Dat is het opwinden van het lichaam vanuit de schouderdraai.

Vervolgens legt u de handen op de heupen en gaat u terugdraaien, vanuit de heupen. Het effect van de oefening moet zijn dat u door de plaatsing van de handen voelt waar de swing beweging daadwerkelijk vandaan komt.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact