Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfen is 'leren bewegen'

Bij het maken van de golf swing bewegen het makkelijkst als we in een ontspannen houding staan. Staan in natuurlijke posities. Recht op, kantelen vanuit het bekken en vervolgens licht knikken in de knieën, spanning in de bovenbenen. Daarna de armen laten hangen om de houding te voelen.

Vanuit de juiste golfhouding bewegen

Vanuit deze houding is het belangrijk dat we gaan bewegen. Bewegen totdat we een fysieke grens tegenkomen. Vanuit de schouders kunnen we (fysiek) niet verder draaien dan 90˚. Daarna kunnen we de pols (fysiek) niet verder omhoog knikken dan weer 90˚. Ik bedoel hiermee dat de stok een hoek van 90˚ maakt met de onderarm. Feitelijk is dit al een volle swing, ware het niet dat de meer geoefende speler vanuit deze positie nog verder kan scharnieren vanuit de linkerschouder.

Bepaal zelf hoever ú kunt bewegen

Belangrijk bij het maken van de soepele golf swing is om vast te stellen hoever u, vanuit uw fysieke mogelijkheden,  kunt bewegen. Ook hier weer niets forceren dus. Blessures ontstaan door overbelasting, een beweging die verkeerd wordt uitgevoerd of te vaak achter elkaar. Of een beweging waarbij we over onze fysieke mogelijkheden heen bewegen, te ver naar achter of naar boven dus.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact