Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Het golfen gaat even niet, geniet van iets anders

Golf is een spelletje dat je met jezelf speelt. Het nadeel (of voordeel) van golf is dat je jezelf alleen maar de schuld kunt geven als er iets mis gaat. Alles wat we doen heeft direct of indirect invloed op ons golfspel, op onze score. 

Ontspannen of verkrampt spelen

Routine is belangrijk voor uw golfspel: hoe meer er hetzelfde is, des te meer we kunnen vertrouwen op een beter (eind)resultaat. In de baan blijkt het anders te werken. Op het moment dat we geïrriteerd raken, komt er adrenaline vrij die ervoor zorgt dat we minder ontspannen zijn en dus in een bepaalde mate verkrampt aan de volgende slag beginnen.

Zoek afleiding

Afleiding is op dat moment belangrijk. Haal je aandacht van je spel af, praat het van je af. De adrenaline moet weer uit je lichaam vóórdat je de volgende bal gaat slaan. Praten met medespelers is dan een goed middel. Wat ook werkt is om je heen kijken, en dan bedoel ik: bewust om je heenkijken. Naar de natuur, luister naar de vogels. Karl Morris, mental coach van een aantal topspelers zei: ‘keep your eyes above the level of the flag’. Naar beneden kijken is nadenken, naar voren of naar boven kijken is nieuw, leuk! Kijk bewust om je heen!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact