Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Leren scoren op de golfbaan!

Bouw vertrouwen op door een goede prestatie neer te zetten

Het komt vaak genoeg voor dat het goed gaat op de golfbaan. Je gaat tellen, slagen of punten, en dan lukt het ineens wéér niet om de gewenste score neer te zetten. Logisch, wellicht.

Als een speler na 4 holes 11 punten heeft, of bijvoorbeeld 1 over par staat, gaat hij of zij onherroepelijk anders nadenken, anders door de baan heen. Zou dit, zou dat, zou het vandaag dan eindelijk gaan gebeuren? Helaas, de concentratie is weg. Kom je vaak in de buurt, maar zit je even vaak net aan de verkeerde kant van de score? Speel een aantal keer een ronde van de rode tee’s, geef jezelf hiermee kansen op een goede score. Speel ook een keer van de achterste tee’s, als dat redelijk gaat dan sta je op de ‘eigen’ tee’s ineens makkelijker in de baan.

Maak het jezelf eens gemakkelijk...

Om jezelf in te kunnen prenten dat je het kunt, moet het een keer gelukt zijn. Het is niet erg het jezelf eens een keer makkelijk te maken. Vertrouwen moet je opbouwen door een goede prestatie neer te zetten. Doe dat dan ook, dan maar een keer via de makkelijkere weg. Een andere mogelijkheid is om een ronde alleen met ijzers te spelen. Als je bij de volgende keer weer de vertrouwde driver uit de tas kunt halen geeft dat veel voldoening, als hij tenminste op de fairway eindigt. Varieer in je spel!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact