Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Pitchen is rotatie

Chippen gaat zonder polsknik en pitchen met polsknik. Afhankelijk van de lengte van de swing, dus de te overbruggen afstand, komt er echter een moment waar je geen polsknik nodig hebt, maar ook een moment waarop je de polsen moeten knikken voor voldoende snelheid.

Rotatie vanuit het lichaam

De basis van de slag bij pitchen blijft de rotatie vanuit het lichaam. Snelheid is tenslotte gewichtsverplaatsing en die krijg je alleen maar door te roteren. Roteren rond één as, zijnde het voorste been. Vanuit een ontspannen set-up gaan we op gevoel draaien vanuit de schouders.

De draai optimaal vasthouden

Het is niet de bedoeling dat we de polsen te veel fixeren (op slot zetten), maar laat de polsen ook niet te soepel. Dit zit met name in de controle over de rechterhand. Deze hand zorgt voor de balans in de grip zodat we de draai optimaal vast kunnen houden. De gripdruk mag een fractie hoger, ook weer voor een betere rotatie. De balpositie is midden tussen de voeten en in de draai naar voren zorg ik ervoor dat mijn borst uiteindelijk naar het doel wijst met mijn schouders, (nagenoeg) horizontaal.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact