Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Putten bij het golf, altijd met volle overtuiging

U putt om te holen!

Vanaf een bepaalde afstand moet u boven een putt staan om hem te holen! We hebben het over uw ‘comfortzone’ gehad, een afstand van tussen de 30 en de 50 centimeter, waarvan u zeker weet dat deze bal ALTIJD in de hole gaat.

Afscheid nemen van de 3-putts

Voor alle afstanden die buiten uw eigen comfortzone valt is het doel de bal zo dicht mogelijk bij de hole te krijgen. Wilt u dus beter leren putten dan moet u naast het aanleren van de juiste putt techniek veel oefenen. Oefenen zodat u uw gevoel voor afstand steeds verder ontwikkeld en bij de eerste putt u er steeds vaker voor kunt zorgen dat u dichtbij de hole komt. Want dan kunt u afscheid nemen van die vervelende 3-putts…

Vanaf 5 meter moet u er altijd voor gaan

U kent het wel: De bal ligt op 5 meter van de hole en u gaat putten, helaas veel te zacht… Onthoud dat u dit soort putts gaat slaan om uit te holen. Ga er dus voor, altijd! Als u deze putts namelijk niet aanvallend genoeg slaat, zult u er zeker langer over doen uw handicap te verbeteren. Vertrouw op uw gevoel, kies een lijn en sla de bal met overtuiging. Dit  betekent dan ook putten met een bepaalde ‘mind-set’, deze moet positief zijn. Geef uzelf de kans door op de juiste manier achter de bal te gaan staan. En sla de putt maar in die hole!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact