Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Resultaat versus techniek

Oefenen we onze techniek of gaan we met het resultaat aan de slag? Gevoel wordt ontwikkeld op basis van een goede techniek. Als ik volledig kan vertrouwen op mijn techniek kan ik op basis van mijn gevoel de ballen steeds dichter bij de hole gaan slaan, zolang ik maar blijf oefenen.

Dit geldt ook voor de lange slagen

Ik ga pas (vaker) betere ballen slaan als mijn techniek beter is. De golfswing moet een beweging zijn die als een natuurlijk proces verloopt. Vanuit een bepaalde balans zet ik de beweging in en als mijn balans gelijk blijft, volgen de stappen van de swing elkaar vanzelf op.

Met een tevreden gevoel de baan af

Als ik een wedstrijd heb gespeeld en ik een ronde 70 heb gemaakt ben ik daar natuurlijk erg tevreden over: Ik kom met een goed gevoel de baan af. Als een medespeler op diezelfde dag een ronde 68 maakt, doe dat niets af aan mijn gevoel over mijn eigen ronde. Qua wedstrijd is het jammer dat ik niet gewonnen heb, maar qua spel ga ik met een even tevreden gevoel naar huis als wanneer ik wel gewonnen had.

Een essentieel verschil tussen techniek en resultaat

Wat ons betreft is er dus een essentieel verschil tussen techniek en resultaat. Op het moment dat het resultaat afbreuk doet aan het gevoel, de techniek, mag dat alleen maar een signaal zijn om voor de volgende wedstrijd nog meer ‘de puntjes op de i’ te zetten, nog meer gericht te oefenen, maar ik heb qua momentopname nog steeds een goede ronde gespeeld!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact