Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfen zonder verwachtingspatroon

Vol verwachting klopt ons hart

Mensen die voor het eerst (weer eens) gaan golfen houden daar vaak wel een goed gevoel aan over. De tweede keer is dan meestal weer een tegenvaller. Wat gebeurt er: de eerste keer heeft de speler geen verwachtingspatroon waar de speler de tweede keer juist iets wil gaan doen wat de eerste keer meerdere malen gelukt is. Helaas.

Geen doel, geen foute gedachten

Het golfen zonder verwachtingspatroon is wellicht het moeilijkste wat er is. We kennen allemaal de situatie dat we een hele goede ronde lopen en daar twee holes voor het einde mee geconfronteerd worden, met alle gevolgen van dien. Zonder verwachtingspatroon betekent: vrij spelen, geen doel, geen resultaat, geen foute gedachten.

Loslaten dus!

Professionele toerspelers spelen ‘bal voor bal’ op basis van een aangeleerde routine die er voor zorgt dat ze zo optimaal mogelijk geconcentreerd zijn. Dit is nodig om de swing zo goed mogelijk uit te voeren zodat de bal het beste gaat. Niet nadenken wat er komen gaat, maar de swing die we hebben geleerd uitvoeren en achteraf pas willen weten wat er van gekomen is.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact