Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfswing eindstand

De golfswing is af, de bal is weg

U kunt aan de eindstand voelen of een bal wel of niet goed is geweest. Als de bal goed is geweest kijkt u zelf automatisch de goede kant op. We hebben nog nooit iemand naar rechts zien kijken als de bal naar links ging of andersom. Uw lichaam kan en weet dus blijkbaar meer dan u denkt.

Vanuit het door de bal heen draaien en het loslaten van de polsknik zwaaien de armen naar een eindpositie toe. U eindigt op de buitenkant van uw linkerschoen en u heeft in die positie de stok nog steeds goed vast, in beide handen.

We zeggen wel eens tegen leerlingen dat ze moeten proberen om de eindstand vast te houden als de bal al weg is. Dit is puur om de mensen het gevoel te geven wat er is gebeurd tijdens de golfswing en om te kunnen voelen of u in balans eindigt: dat de golfswing goed is verlopen.

Bij een goede eindstand is de balans in het nog lichaam nog steeds aan de buitenkant van de bovenbenen. Het resultaat is dan eigenlijk niet meer belangrijk. Het is een gevolg van een gecontroleerde ritmische beweging.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact