Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Lob of Flop shot bij golf

De ‘Lob’ of ‘Flop’ shot is geen op zichzelf staande speciale slag. Het idee achter de slag is dat de golfbal hoger gaat, waardoor hij niet of nauwelijks doorrolt. We bereiken dit door enerzijds het slagvlak (extreem) ‘open’ te zetten en op de tweede plaats door een Lob wedge te gebruiken.

‘Don’t try this at home’!

Phil Mickelson gebruikt voor deze slag een 64˚ wedge waarvan hij dan ook nog eens de ‘bounce’ heeft afgezaagd. Feitelijk creëert hij daarmee een vertrekhoek die dicht tegen de 90˚ aan zit, de bal gaat bijna recht omhoog dus.

Houd rekening met de 'bounce'

Belangrijk bij het maken van de lob shot is om rekening te houden met de ‘bounce’ van uw stok. Hoe meer u het slagvlak openzet, hoe meer last u hiervan zult hebben. Voer deze slag dan ook alleen maar uit op een ‘zachtere’ ondergrond, veel en wat hoger gras dus.

Lob shot golf swing instructie

Bij het maken van de lob of flop shot blijft u draaien vanuit uw schouders en knikken vanuit de linkerpols. Vervolgens indraaien vanuit uw heupen, doordraaien en de handen ontspannen door de bal heen laten gaan. Tot slot uitdraaien tot uw eindstand. Laat de stok het werk doen.

Zoals we altijd zeggen: u blijft bij de techniek en u heeft de juiste stok gekozen en deze op de gewenste manier neergezet om het beoogde resultaat te krijgen.

Lob shot oefenen, durf de bal te slaan

Het kunnen slaan van de lob of flop shot is een kwestie van vertrouwen. Oefen deze slag eerst een aantal keer op de driving range of ‘pitching green’, liefst onder toeziend oog van uw golfprofessional, voordat u dit op de baan gaat doen. Van belang is dat u de bal durft te slaan, niet voorzichtig dus, maar door de bal heen.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact