Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Wat maakt een goede golfspeler beter?

Natuurlijk slaat een goede speler meer goede ballen dan de speler met een (hogere) handicap. Maar naast het gegeven dat een goede speler minder vaak slechte ballen slaat, zijn deze ook minder slecht en kan hij er nog mee verder!

Oplossingen voor een slecht liggende bal

Een betere golfspeler heeft daarnaast ook meer oplossingen in huis om bijvoorbeeld een slecht liggende bal nog goed te slaan. Ik adviseer altijd om voor elke situatie minstens twee opties te hebben. Vanzelfsprekend kiezen we 8 van de 10 keer voor de makkelijkste, maar soms hebben we die keuze niet en moeten we ook de andere oplossing beheersen.

Omgaan met een slechte bal

Er is nog iets waar de goede speler zich in onderscheidt, namelijk in hoe hij omgaat met een slechte bal! Hij is de bal vergeten op het moment dat hij hem geslagen heeft, hij kan er immers toch niks meer aan doen. Als een speler twee putts heeft gemist denkt hij bij de derde heus niet “Ojee, daar heb je weer zo’n putt, al twee gemist”.

Nee hij gaat ‘leeg’ achter de bal staan en volgt zijn standaard routine en slaat de bal in of naast de hole. Hij speelt ‘bal voor bal’ en ‘hole voor hole’. Accepteren en vergeten is de enige manier om de volgende bal zo goed mogelijk te slaan.

Hou vol!

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact