Golfvideo alerts Over ons Nieuws Contact

Golfbal van plat getrapt gras slaan

Heel vaak zal het niet voorkomen of u moet wedstrijden spelen waar toeschouwers zijn. De ligging van de bal op plat getrapt gras. Vergelijkbaar met de situatie van de bal op losse dennennaalden. De stok die u gebruikt zal in veel gevallen gaan stuiteren op de grond achter de bal. U heeft dus meestal geen goed balcontact dus ook minder controle over wat er met de geslagen bal zal gebeuren.

Mijd risico en ga voor zekerheid

Een oplossing is de bal iets meer naar ‘achter’ leggen in de stand. U beperkt hiermee het risico de grond te raken. Houd er wel rekening mee dat de bal verder zal gaan omdat uw loft verminderd: De bal zal meer rollen dan u gewend bent.

De juiste stok

Een tweede oplossing zit hem in de stokkeuze. Neem, zeker in de buurt van de green, een stok waar weinig of geen ‘bounce’ op zit (geen Sand wedge dus). Ook ‘Lob’ of ‘Flop’ schoten zijn hier af te raden. Speel de bal dus van achter uit de stand en laat hem rollen, bijvoorbeeld door middel van een ‘bump and run’. Ook hierdoor zal de bal meer rollen dan normaal, dus maak een kortere swing.

Nog beter leren golfen? Stel je vraag aan de PGA pro

Aanhef *
Golftips alert

Golfmeester

Willem de Haes is PGA golfprofessional
en streeft ernaar om jouw golfspel leuker te maken en vragen op een duidelijke manier te beantwoorden.

Golfvraag? Gratis golf video's

Leren golfen zoals het hoort
Contact